MediaSignage support forum

community support => SignagePlayer => Topic started by: baaselm on July 06, 2011, 07:14:30 AM

Title: No live weather data
Post by: baaselm on July 06, 2011, 07:14:30 AM
I have a problem that my player will stop receiving live weather data from the internet. My internet connection is oke because i can get a screen shot of my player from another location. after a restart of my player (3 * times a day!) it start receiving data again. With other site (not weather) i have the same problem.
airversion 2.6.0.19140.
Hardware i use: Intel core5 with 4 GB memory, intel duo core with 4 GB memory
both with OS Windows 7 professional
Please help
Title: Re: No live weather data
Post by: admin on July 06, 2011, 10:26:27 AM
Do you have a firewall that could ad some sort of delay in traffic routing? I am not aware of any issues or open bugs with Weather relay....
Title: Re: No live weather data
Post by: teethstraight on September 20, 2011, 02:07:54 PM
I have also been having this problem occurring on several different players all running on different internet connections in different locations (OS: windows XPe and 7).

I don't think it is firewall related because the weather will show for up to 6 hours and then suddenly stop, then sometimes randomly come back after anything from 20 minutes to 2 hours.

I have tried rebooting players and clearing cache, but it makes no difference. The weather comes back when it decides it wants to. The problem must be on wherever the info is coming from.

 ???

Title: Re: No live weather data
Post by: admin on September 20, 2011, 07:48:51 PM
I checked now and Weather service seems fine as of 9-20-2011 7PM Pacific
Title: Re: No live weather data
Post by: jwmjPens on June 04, 2012, 08:22:11 AM
I have been working on this issue for the past few weeks. If you view the Yahoo Weather source (i.e. http://weather.yahooapis.com/forecastrss?z=15275&u=f), you should see the current weather info. However, it seems that info is cached. If you view that same page tomorrow or the next subsequent days, it will still show the original day's weather. To clear it, I found you can clear the cache from the browser, close the browser, and reopen the browser. Then, the current day weather is shown.

Any helpful tips are welcomed.
Title: Re: No live weather data
Post by: jwmjPens on June 19, 2012, 05:31:24 AM
I may have found a fix for this issue. Within the cache xml file, there is a parameter called expiredTime (expiredTime="5040"). I changed this value down to 500 and the weather updates were only one day behind. Changing this value down to 50 now shows the current day. I am still unsure if this value's units are hours or minutes? I would guess however that this value would need reset if the station was disconnected and restarted.

Again, any feedback would be appreciated.
Title: Re: No live weather data
Post by: ASmall on June 21, 2012, 11:17:19 AM
We seem to have a similar issue. Loaded Weather 34 resource into a scene yesterday and displayed perfectly. Today, nothing but blanks in the day, image, high/low slots. Tried another, similar resource and the same. We're not live yet, but am running tests to see if this is a viable option for our campus. Anyone else having non-displaying weather issues?
Title: Re: No live weather data
Post by: admin on June 22, 2012, 04:33:30 AM
The weather service, that we are linked to went down for a few hours yesterday. It should be fine now.
Title: Re: No live weather data
Post by: ASmall on June 22, 2012, 04:59:49 AM
Thanks! It did come up nicely this morning. Do you know how often the service goes down - just curious. Great interface by the way!
Title: Re: No live weather data
Post by: admin on June 25, 2012, 05:47:12 AM
Rarely happens.
Title: Re: No live weather data
Post by: kbaker on July 22, 2015, 03:07:25 PM
Our weather data has been intermittently showing up today.  Are there any issues with the weather source?

Thanks,
Title: Re: No live weather data
Post by: admin on July 22, 2015, 11:42:43 PM
no issues reported...
Title: Re: No live weather data
Post by: criley on March 25, 2016, 10:17:25 AM
Have noticed on one screen that a popup box requesting to log in to weather.yahooapis.com. Has anyone seen this. Only one player is asking for this.
Title: Re: No live weather data
Post by: admin on March 25, 2016, 05:32:30 PM
Correct, Yahoo's change in API is effecting RSS and Weather.
We are looking into the issue and are working to resolve the API changes asap.
Enterprise users can change to WorldWeather component to avoid the issue.

We will update as soon as we resolve the issue with their API changes.

Regards
 
Title: Re: No live weather data
Post by: fireburn on March 28, 2016, 10:11:26 AM
Yes, but the thing is your world weather doesn't have the current condition. Is there a way you can add this? Needed that feature.
Title: Re: No live weather data
Post by: criley on March 28, 2016, 12:23:02 PM
I also found out today that World Weather does not work with the Mac players. Also if you can add the City as well so it will automatically populate the screen so I don't have to make a sceen for each city done and also allow for the full name of the day for when we do not want to us abbreviations. Thanks.
Title: Re: No live weather data
Post by: angelohotel on March 30, 2016, 12:05:55 AM
Are there any news on fixing component after Yahoo API changes?
Mine is still don't show live wheather data.
Title: Re: No live weather data
Post by: admin on March 30, 2016, 11:00:21 AM
we are working on this still and update as soon its fixed...
Enterprise users can switch to WordlWeather (which includes US and 7 days forecast)
FREE users can switch to 5.0 which is fixed as well...
Title: Re: No live weather data
Post by: fireburn on April 08, 2016, 09:38:38 AM
Poor support with this software..... still no word for everything you reported here....
Title: Re: No live weather data
Post by: admin on April 08, 2016, 05:40:50 PM
this was already fixed for US.. Canada and International should work fine but I believe there is an issue with 'TODAY' only and we are fixing it in 5.0 release. Also, WorldWeather player is working 100% so if you are an enterprise user you can also use it as well...

we take customer service VERY VERY VERY seriously and we always are doing everything we can to make sure EVERY customer is 100% happy (regardless if paying or not)...

thank you for the support!
Title: Re: No live weather data
Post by: doohit on April 18, 2016, 09:20:08 AM
Hello
I am French Enterprise user
One of my clients is using Weather : still not working.
WorldWeather not working either : just a black scene displaying...

Thanks for update
Title: Re: No live weather data
Post by: admin on April 18, 2016, 01:47:16 PM
please check with live chat so they can check for you...
Title: Re: No live weather data
Post by: angelohotel on April 27, 2016, 01:14:40 AM
Well, still not working for me.
Cannot find how to upgrade to v.5 as well... could you help?
Title: Re: No live weather data
Post by: admin on April 27, 2016, 01:40:18 PM
here: http://script.digitalsignage.com/forum/index.php/topic,6675.0.html
Title: Re: No live weather data
Post by: fireburn on April 27, 2016, 04:34:43 PM
Canada weather using world weather component, delay in refreshing weather data. 
Title: Re: No live weather data
Post by: angelohotel on April 28, 2016, 03:31:28 AM
Thanks, admin.
I updated the Studio to v5. By the way, air installer of Studio raises an error - smth with certificates.
I upgraded one of the players as well and tried to change timeline. And I can't save anything now! Studio shows 'Synchronizing data' constantly. Any ideas?
Title: Re: No live weather data
Post by: admin on April 28, 2016, 08:39:26 AM
please check with Live Chat so they can assist...
Title: Re: No live weather data
Post by: fireburn on May 04, 2016, 07:27:18 AM
Any news with Canadian weather? Even refreshing the data on the weather component takes long. Example it is already 9 degress yet it is still showing 17 degrees. You said you take your users seriously, it is been a while already since this weather issue with international setting and yet no solution. And also can you do putting some choices with your weather icon those with professional looking ones.
Title: Re: No live weather data
Post by: admin on May 04, 2016, 02:27:09 PM
the fix is already in 5.0 but we are waiting for the release cycle to get it out as it has lots of other adnet fixes.
we hope to get it out in the next few days...
Title: Re: No live weather data
Post by: admin on May 12, 2016, 08:23:12 AM
updated 5.0 released today with all weather fixes.
please update to 5.0
regards