MediaSignage support forum

community support => SignageStudio => Topic started by: mr0ldie on August 03, 2012, 06:45:31 AM

Title: Dynamic content?
Post by: mr0ldie on August 03, 2012, 06:45:31 AM
Hello, I'm new to media signage so forgive me if this is a no-brainer. The project I'm working on will require 40-50 video ads playing in rotation along with alternating RSS feeds and other random, alternating snippets.

I would like to use about six different layouts (timelines?) with each running for about 1-2 minutes. However, the ads and feeds need to still run in a set sequence while still caching to be viewable if the player goes offline. Is this possible and where do I read up on it? Thanks.
Title: Re: Dynamic content?
Post by: criley on August 03, 2012, 09:06:10 PM
I would start of with the videos on Multi-Output and Common Channels. I am sure there is something else in there, but they are a good start.
Title: Re: Dynamic content?
Post by: mr0ldie on August 04, 2012, 09:44:13 AM
Thanks Criley, I'll check those out.
Title: Re: Dynamic content?
Post by: mr0ldie on August 09, 2012, 12:08:21 PM
I don't think that's what I'm looking for. I still want the same information on each screen, I would just like to be able to dynamically (preferably driven by a database) assign the media rather than creating timelines for each ad and changing them often.
Title: Re: Dynamic content?
Post by: criley on August 09, 2012, 04:24:50 PM
what is your email address?
Title: Re: Dynamic content?
Post by: mr0ldie on August 10, 2012, 08:12:41 AM
I probably should clarify better what it is I want to do. I want to be able to determine the images and videos used in my ads externally so that I can just create "templates" for the ads in signage studio and then when I need to add or remove an image and videos, I can do that externally by modifying some file/database. I hope this is clearer. Any help would be appreciated.

As a side note, I have a very low budget right now so cost effective options are a must. Thanks again.
Title: Re: Dynamic content?
Post by: HVL on August 14, 2012, 11:23:54 PM
As far as I'm concerned, there is no way to do what you want, with the current modules in SignageStudio.
I think I saw admin write somewhere, that the developers are redesigning the ad-engine to support 'ad-packages' that you can easily edit.

If you were only using images, you could've used the HTML-element to link to an external server (ftp), and show the images with a javascript slideshow. I wouldn't do that with video, though..
Title: Re: Dynamic content?
Post by: mr0ldie on August 15, 2012, 05:18:25 AM
Thank you HVL.