MediaSignage support forum

community support => Studio (Legacy / SignStudio) => Topic started by: Science Central on February 18, 2020, 03:47:13 PM

Title: Resources Not Loading "From local"
Post by: Science Central on February 18, 2020, 03:47:13 PM
Please help!

We're having issues with this and I don't know how to proceed.  We aren't able to upload Resources to Signage Studio online using the "From local" option listed under the "+" button on the left-hand side of the screen.  When we try uploading a Resource, the resource properties show the "Total Time", "Width", "Height", & "Total bytes" as zero (0) and I can't see any preview.  When a different company who has off-site access to our account logged into it and uploaded the exact same file, Signage Studio worked correctly and the Resource's properties showed numbers in the "Total Time", "Width", "Height", & "Total bytes" fields.  I can see a preview of their Resource.

When I tried playing my resource in the timeline, it inserts a blank space in the timeline.  When I tried playing the resource uploaded by this other company, it plays normally.

We're running Windows 10.0.18362 on both the digital signs and on the computers where we do our Signage Studio work.  Also, our digital signs are all up-to-date and running Signage Studio Version 6.4.3 and airVersion 28.0.0.125.


Troubleshooting Steps We've Tried So Far:

Title: Re: Resources Not Loading "From local"
Post by: admin on February 18, 2020, 07:04:04 PM
after adding, did you also hit File | Save/Upload?

best regards

-ADMIN
Title: Re: Resources Not Loading "From local"
Post by: Science Central on February 18, 2020, 09:39:03 PM
When viewing Resources in the left-hand column, I clicked the "+" button, selected "From Local" in the drop down, navigated the file explorer pop-up to my file, clicked "Open".  At that point, my file showed up in the list resources, but with zeros (0) marked in the fields for width, height, andtotal bytes.

I don't find a Save/Upload button.

Possibly important info, I'm using Google Chrome version 80.0.3987.106 and Signage Studio online version 6.2.22.
Title: Re: Resources Not Loading "From local"
Post by: admin on February 18, 2020, 10:20:57 PM
2 things:
1. after adding, you must save - its under File menu, Save/Upload menu item
2. web studio currently has issues saving so it would be best to use the desktop software instead

best regards

-ADMIN
Title: Re: Resources Not Loading "From local"
Post by: Science Central on February 18, 2020, 11:09:54 PM
1. Oh, I see what you were referring to. Sorry, yes, I did click File > Save/Upload and it didn't do anything.
2. What's the link to download the desktop software?  How do users know when the web studio is back up?
Title: Re: Resources Not Loading "From local"
Post by: admin on February 19, 2020, 12:25:04 AM
you can download studio progran from this link: http://galaxy.signage.me/Code/install/exe/CloudSignageStudioSetup.exe

for the current version of web studio which uses flash, we will no longer do any fixes on it due to flash's demise this year. we will be releasing an entirely new studio targeted this mid year and we will be announcing this via mass email

best regards

-ADMIN
Title: Re: Resources Not Loading "From local"
Post by: Science Central on March 02, 2020, 10:59:15 PM
Thank you for the reply.  Looking forward to seeing the entirely new studio!  Will it be the same look/feel as the old Signage Studio or will it have an entirely new UI as well?
Title: Re: Resources Not Loading "From local"
Post by: admin on March 03, 2020, 05:09:26 AM
we have no other details on its look and feel. we may have more sometime mid year

best regards

-ADMIN