December 05, 2021, 01:36:36 AM
Welcome, Guest. Please login or register
News: Stay up to date with everything that's happening at http://plus.digitalsignage.com

MediaSignage support forum



Author Topic: AverMedia crash on EXE version of Player  (Read 5187 times)

teethstraight

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
AverMedia crash on EXE version of Player
« on: June 24, 2016, 02:23:05 PM »
Have been experiencing an issue regarding the AverMedia AVerTV HD DVR internal capture card and the exe version of Signage Player. I've been on chat for hours about this and have also emailed a support ticket. Still waiting for an answer. Adding to the forums to get user input.

This is what occurs:

1. Signage Player loads.
2. Through the External App component, Player launches AVer_MediaCenter.exe. (MP4 video content is simultaneously playing in a  separate zone.)
3. After about 4-8 seconds into the Aver Media Center load, Player crashes and closes out. Aver Media Center remains on the screen. Player auto starts back up, but Aver Media Center does not
restart as it is already launched.
4. AverMedia does not auto load the capture feed (it remains on the capture screen). It's as though the crash stops it from auto loading.The capture feed of AverMedia has to be manually started. But whenever Player or Station restarts, it gets stuck on the capture screen of AverMedia.
5. When AverMedia is launched on it's own without Player, it does not auto load the capture. This only occurs when done through Player, and only successfully occurs when through the AIR version of Player.

This issue does not occur on the AIR version of Player, only the EXE version. We have tested on 4.33, 4.34, and v.5.0.68 and have had the same results across all. Have tested on Windows 7 and 10, Home and Pro editions, 32 and 64 bit versions. Hardware is Intel i5 with 4GB RAM.

We tested with a different internal capture card, the Hauppauge Colossus 2. It uses different software and we had no crash issues. However, the Hauppauge card and software had sluggish playback and is not a viable alternative.

Anyone else having a similar experience or able to shed some light on the issue?

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5137
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: AverMedia crash on EXE version of Player
« Reply #1 on: June 25, 2016, 08:00:23 AM »
tx for reporting, we are looking into this and will report back early next week...

regards

teethstraight

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: AverMedia crash on EXE version of Player
« Reply #2 on: July 13, 2016, 08:12:48 AM »
I still have not heard back from anyone. This is a pressing issue. I am willing to pay money for this to be resolved. Please help asap. Thanks.

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5137
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: AverMedia crash on EXE version of Player
« Reply #3 on: July 13, 2016, 10:22:15 AM »
we have an open PR for this and expect to investigate in the following weeks, in the meanwhile I recommend using the AIR version or 4.x until we resolve this for you.

teethstraight

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: AverMedia crash on EXE version of Player
« Reply #4 on: July 13, 2016, 11:29:59 AM »
I would be fine with sticking with the Air version but I have multiple clients making use of the Dropbox feature which is not part of the Air version. Is there any way I can get this escalated? As I said, I am willing to pay for a solution.

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5137
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: AverMedia crash on EXE version of Player
« Reply #5 on: July 15, 2016, 05:34:28 AM »
we are working on a few solutions as we speak and update shortly...

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5137
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: AverMedia crash on EXE version of Player
« Reply #6 on: July 22, 2016, 07:24:29 AM »
good news, we resolved the issue in 5.0
please restart the player to load latest modules (you may need to clear cache, but most likely a reboot should suffice)
we also enhanced the feature as we now support muting the audio when the capture is not in display (if you put another resource after the capture component for example, or mute on minimize)...

enjoy!



regards
« Last Edit: July 22, 2016, 03:16:56 PM by admin »

 

Carbonate design by Bloc
variant: carbon
SMF 2.0.12 | SMF © 2016, Simple Machines