July 23, 2018, 06:21:53 AM
Welcome, Guest. Please login or register
News: Join us for a FREE Webinar this Thursday at http://webinar.digitalsignage.com

MediaSignage support forum



Author Topic: Software limitations  (Read 5687 times)

GRAFIXMEDIA

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 182
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Software limitations
« on: June 13, 2016, 01:01:23 PM »
NVIDIA has released new Graphics card which can output 8 Displays.  But by using Signage Studio we are limited to 4096x4096.

I remember using signage studio 2.0 and it didn't have this 4096x4096 restrictions. I had campaign running 4 HD Screens at 7680x1080 back then but after the release of Signage Studio 3 I had to change it to 3840x2160.

But now the technology is getting cheaper and we are restricted by Signage Studio to use just 4 Full HD Screens. 
In order to run 8 Displays we have to use two players each running 4 screens.
If this restriction was removed then we can use single player to power 8 screens.

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4848
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: Software limitations
« Reply #1 on: June 13, 2016, 05:02:28 PM »
You are correct about Signage studio 2.0 it didn't have this 4096x4096 restrictions. It actually had  a 2048 x 2048 limit :).

We are limited currently by the run time which has a limitations of 16,777,215 pixels, with the largest square being 4096 x 4096.
« Last Edit: June 13, 2016, 06:23:03 PM by admin »

GRAFIXMEDIA

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 182
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Software limitations
« Reply #2 on: June 14, 2016, 08:19:35 AM »
I was able to create screen type of 7680x1080 in previous versions before 4096x4096 limitation was introduced.
I had 4 1920x1080 divisions inside 7680x1080.  I remember there was problems with that size but I overcome that by creating 4x 1920x1080 scenes and assigned each to each division and all worked perfect until upgraded & 4096x4096 limitations were introduced.
I know what I am talking about I WAS one of the original enterprise subscriber of Media Signage and frequent helper on this forum.

One of my posts dating back to 2011
I am using Version 2.2.1088,
So I have Screen setup as 3200x1080 and then 3x Screen Divisions

If you saying Studio 2 had limitation of 2048x2048 then How come I had 3200x1080 setup in Version 2?
« Last Edit: June 14, 2016, 08:26:17 AM by GRAFIXMEDIA »

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4848
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: Software limitations
« Reply #3 on: June 14, 2016, 04:16:11 PM »
Hi
4095x4095 has always been the limit, did you maybe somehow mix the screens in vertical orientation to get more real attest space (in the capture alignment of screen positions I mean)

GRAFIXMEDIA

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 182
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Software limitations
« Reply #4 on: June 15, 2016, 01:04:14 PM »
When you create new screen type and then click on add button and screen wizard pops up where you input width and height of screen, in version 2 you could input 9000x6000 and it use to accept it.
I use to create it all the time.

I even remember creating embedded HTML file with width over 4096 to test multiple screens and had to scroll left and right on browser bottom bar to see all screens.
Now it auto corrects to 4096. This wasn't always there.
There were issues with transparency on multiple screens if you went over 3840 pixels but I overcame that problem by creating scenes 1920x1080 each and I had to create 4 of these scenes for each screen.  I had screen template 7680x1080 with 4 divisions 1920x1080 each.  4 Channels assigned to each division and each scene playing in each channel.
I just wish I had recorded video of it back then to prove myself.

 

Carbonate design by Bloc
variant: carbon
SMF 2.0.12 | SMF © 2016, Simple Machines