December 12, 2018, 02:15:13 PM
Welcome, Guest. Please login or register
News: Join us for a FREE Webinar this Thursday at http://webinar.digitalsignage.com

MediaSignage support forum



Author Topic: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.  (Read 6093 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4884
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #15 on: February 22, 2016, 08:50:14 AM »
Unfortunately,  we cannot fix what we cannot replicate. All our test points towards everything working fine.  If this was a valid bug, it will affect more people and so far  we have not had any complaints over it.

Make sure you are not editing how the signage player is supposed to be started up.  Via the AutoStartSignage.bat shortcut to see if that helps.

Video of another test done on windows 7 this time.
http://screencast.com/t/lmZlnX4bRH25

blackfox123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #16 on: February 23, 2016, 01:23:51 AM »
Unfortunately,  we cannot fix what we cannot replicate. All our test points towards everything working fine.  If this was a valid bug, it will affect more people and so far  we have not had any complaints over it.

Make sure you are not editing how the signage player is supposed to be started up.  Via the AutoStartSignage.bat shortcut to see if that helps.

Video of another test done on windows 7 this time.
http://screencast.com/t/lmZlnX4bRH25


OK after reviewing your video - i can see you're not exactly re-producing the steps that I take to cause the problem.. Here is another video of the steps I go through.


http://cl.ly/1d3H3X1W0Q3X

I don't understand that installing on a brand new machine, new OS, different network, different hardware - i can still re-produce the problem.

There must be something wrong with the socket connection not timing out or restarting correctly ?


I can provide you with a VNC connection to the node if you wish to test..


admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4884
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #17 on: February 23, 2016, 12:41:25 PM »
Everything is pointing towards something in your installation or network that could be blocking ports.
So in your tests, you basically update the campaign and tell the player to check for updates, here is our test using the same steps you have done.

http://screencast.com/t/jfYn52oH55X

Also, please try to remove the campaign from using the scheduler or build the campaign from scratch maybe there is a hidden conflict or glitch somewhere in the system that we cannot replicate.

blackfox123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #18 on: February 24, 2016, 01:27:08 AM »
Everything is pointing towards something in your installation or network that could be blocking ports.
So in your tests, you basically update the campaign and tell the player to check for updates, here is our test using the same steps you have done.

http://screencast.com/t/jfYn52oH55X

Also, please try to remove the campaign from using the scheduler or build the campaign from scratch maybe there is a hidden conflict or glitch somewhere in the system that we cannot replicate.

OK, so we've ruled out that - I have tried switching back to the standard schedule. im having the problem when i sync and update players.. however if i sync.. then update the player manually (click stations, then click start/stop) the interrupts seem to work.

Maybe you could try and hookup my campaign to your test environment and have a look at the problem ?



I have also noticed this:

On sending the http request from my client, i can see that the netstat reveals that the local address 192.168.1.96:9999 is in state ESTABLISHED... so the port is open up, and excepting connections.. it seems the media signage player isn't responding to that request. So we can rule out the network connections, as i'm successfully connecting OK to the players port.
« Last Edit: February 24, 2016, 10:52:31 AM by blackfox123 »

Ron P

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #19 on: February 25, 2016, 04:08:02 AM »
blackfox123

i tried to work with your test campaign "New Campaign" I copied from you.  to simulate, i used my win 10 tablet running intel atom w/ 2gb memory to act as my player.  with that, i was able to successfully send curl to my player.  i did try doing a Save/Upload the player - i even did try changing a campaign, but still curl responded.

can you try to set the timeout on your curl command? ex. curl --max-time 3000

Ron P
« Last Edit: February 25, 2016, 04:14:38 AM by Ron P »

blackfox123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #20 on: February 25, 2016, 11:06:32 AM »
Tried with the timeout, tried in windows 10 fresh install, tried windows 7. I've tried with windows curl.exe, ive tried curl from debian, macosx all latest versions.
I have three NUC units sitting on my desk one of them is from a sealed box, never been used.. a fresh installation of the signageplayer.exe all i have done is disabled the firewall... i get the same problem :(


I've tried updating the content, saving it through the studio, then restarting signageplayer.exe it doesnt work..

When updating the content through the studio, and issuing a save and system reboot.. curl then sends the request ok.

« Last Edit: February 25, 2016, 11:39:48 AM by blackfox123 »

blackfox123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #21 on: March 01, 2016, 03:09:48 AM »
Any update on this? I still have major problems with the LAN server interrupts.. and i dont seem to be getting anywhere with the support..

neil.sherman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #22 on: July 21, 2017, 09:29:10 AM »
I realise this is an old thread, but I had this exact same issue.

Having spent some time with Ron (from support) looking into it, it turns out simply changing the port the LAN server was using fixed it for me.

I was previously using port 9999 and switching to 8080 fixed the issue.

 

Carbonate design by Bloc
variant: carbon
SMF 2.0.12 | SMF © 2016, Simple Machines