October 19, 2018, 09:16:24 PM
Welcome, Guest. Please login or register
News: Stay up to date with everything that's happening at http://plus.digitalsignage.com

MediaSignage support forum



Author Topic: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.  (Read 5817 times)

blackfox123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
I'm trying to send an interrupt to the signage player, but having mixed results. 75% of the time it seems to work, however after a signageplayer update (by this i mean re-sync content, or upload new resources etc) it seems the LAN server on the player doesn't respond..

The only way i can get this to work again, is to either reboot the player or wait a decent amount of time (around 30mins).

I've troubleshooted this to the max, even with network sniffing portscanning etc.

My port 8888
    Open TCP Port:    8888         ddi-tcp-1

I'm sending my command as - curl "http://192.168.1.19:8888/sendLocalEvent?eventName=Event1"
and receiving curl: (52) Empty reply from server
It seems the port is open, just that the LAN server doesn't respond..


« Last Edit: November 29, 2015, 03:06:32 PM by admin »

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4865
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #1 on: November 29, 2015, 03:07:40 PM »
please work with Lawrence on live chat to see if we can reproduce the issue... as we have not seen any open bugs in regards to this, and this feature is heavily used throughout the system.
regards

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4865
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #2 on: November 30, 2015, 08:18:04 AM »
Ran tests in our lab and we couldn't reproduce your issue.  Everything worked from curl commands thru lan server to javascript commands thru the server.

Ran curl commands, worked. Updated player with different screen division assigned to it. And tested again, worked. Made another update still worked.

See video: http://screencast.com/t/ry8WwfSApD2k


What version are you running? We tested on latest version 4.34.35 running on our MediaBOX300.  Maybe something in your network causing the glitch?


blackfox123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #3 on: February 05, 2016, 02:13:59 AM »
I've been testing this a lot in the past month or so and am still having problems.

It seems that when the system first starts, the LAN serer doesnt startup, even when i start/stop the player from the control panel.

If however, i close down the signage player, start it up again.. it then starts.

if i reboot, i have to do the above to get the LAN Server to fully start.

Here is a screenshot of my replicating the error: http://cl.ly/0Q2h3h370V0v
« Last Edit: February 05, 2016, 02:26:26 AM by blackfox123 »

blackfox123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #4 on: February 05, 2016, 05:59:22 AM »
Ran tests in our lab and we couldn't reproduce your issue.  Everything worked from curl commands thru lan server to javascript commands thru the server.

Ran curl commands, worked. Updated player with different screen division assigned to it. And tested again, worked. Made another update still worked.

See video: http://screencast.com/t/ry8WwfSApD2k


What version are you running? We tested on latest version 4.34.35 running on our MediaBOX300.  Maybe something in your network causing the glitch?

Version 4.34.35

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4865
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #5 on: February 07, 2016, 08:13:34 PM »
for support please contact live chat as the forum is mostly user to user support.
for support from MediaSignage live chat will yield immediate help...
regards

blackfox123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #6 on: February 08, 2016, 11:23:33 AM »
I already did this, and was told to wait it out on the forum for a developer to reply.

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4865
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #7 on: February 12, 2016, 10:32:18 AM »
Yeah,

We cant replicate your issue, here is another test we did with a station being rebooted, and we have no issues,  worked perfectly in all our tests.

http://screencast.com/t/h6iZmttMXWm

blackfox123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #8 on: February 13, 2016, 08:47:38 AM »
OK is there something i'm missing with my setup then?

Do i need to run the SignagePlayer.exe as administrator? You're using windows 10.. however i'm using Win7POSReady.

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4865
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #9 on: February 15, 2016, 05:46:56 AM »
Not sure what is wrong with your setup, looks like something in your network could possibly filtering or blocking ports.  The windows 10 test bed was for the last test, initial tests were all run on windows 7 embedded on our mediaboxes. Same results, everything worked fine.

blackfox123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #10 on: February 15, 2016, 06:25:01 AM »
OK, but i have tried on three different networks, three different players.. I'm getting the same results.

What is the best way to debug this?

Code: [Select]
Ryan:~ ryan$ nc -zv 10.140.160.142 9999
found 0 associations
found 1 connections:
     1: flags=82<CONNECTED,PREFERRED>
outif en4
src 10.140.160.106 port 54432
dst 10.140.160.142 port 9999
rank info not available
TCP aux info available

Connection to 10.140.160.142 port 9999 [tcp/distinct] succeeded!
Ryan:~ ryan$ curl http://10.140.160.142:9999/sendLocalEvent?eventName=Event1
curl: (52) Empty reply from server

However if i quit the SignagePlayer.exe and start it up again.. it works..

Code: [Select]
Ryan:~ ryan$ nc -zv 10.140.160.142 9999
found 0 associations
found 1 connections:
     1: flags=82<CONNECTED,PREFERRED>
outif en4
src 10.140.160.106 port 54449
dst 10.140.160.142 port 9999
rank info not available
TCP aux info available

Connection to 10.140.160.142 port 9999 [tcp/distinct] succeeded!
Ryan:~ ryan$ curl http://10.140.160.142:9999/sendLocalEvent?eventName=Event1
nullRyan:~ ryan$

Yet i can see the port is still open on both attempts.


blackfox123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #11 on: February 15, 2016, 06:42:28 AM »
Wow, it seems i may have found something.

I have a customized shell for windows, in which i have just placed the signageplayer startup.bat file as a replacement.. this has just booted straight into the signageplayer without the explorer.exe starting up.. a good solution so i thought.

However this interferes with the networking or server of the player so it would seem.

I have now defaulted to the explorer.exe and it works.

Any reasons why this is acting this way?

That is:
Code: [Select]
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
« Last Edit: February 15, 2016, 06:44:59 AM by blackfox123 »

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4865
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #12 on: February 15, 2016, 07:41:26 AM »
it may cut down on the windows services available and that could be the reason

blackfox123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #13 on: February 16, 2016, 07:07:08 AM »
it may cut down on the windows services available and that could be the reason

After a while day of testing, this still isn't solved. I've tried many things.. and it seems STILL, when updating the player, syncing the port remains open but doesnt respond to any HTTP requests.

This is back on the default explorer.exe shell, a default vanilla installation of POSReady7, Updated fresh installation of SignagePlayer.exe
« Last Edit: February 16, 2016, 07:10:37 AM by blackfox123 »

blackfox123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN Server interrupts - Port open server not responding after update.
« Reply #14 on: February 21, 2016, 08:25:47 AM »
it may cut down on the windows services available and that could be the reason

After a while day of testing, this still isn't solved. I've tried many things.. and it seems STILL, when updating the player, syncing the port remains open but doesnt respond to any HTTP requests.

This is back on the default explorer.exe shell, a default vanilla installation of POSReady7, Updated fresh installation of SignagePlayer.exe

I've tried this on a fresh install of windows 10, fresh install of signage player..

I have the same problem! this must be a bug?

How i'm testing:

Start the Player (Computer) and send a curl command.. this works..
add a resource, or change somehting on the timeline, then push an update, send a command via curl over the lan - this doesn't work.. results in the curl command timing out.


 

Carbonate design by Bloc
variant: carbon
SMF 2.0.12 | SMF © 2016, Simple Machines