November 19, 2019, 02:03:20 AM
Welcome, Guest. Please login or register
News: Stay up to date with everything that's happening at http://plus.digitalsignage.com

MediaSignage support forum



Author Topic: Controller not loaded! - Signage Studio  (Read 4657 times)

CVD

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Controller not loaded! - Signage Studio
« on: May 11, 2015, 10:04:53 AM »
We are trying to use the ExtApp/Capture component but receiving the a "Controller not loaded!" messge on the preview field.
We tried installing both the .air and .exe SignagePlayer's and in 02 different systems unsuccesfully.

Both systems with Windows 7 64 bits .

Any hint ?

Regards.

ANOOP

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 741
  • Karma: +23/-0
    • View Profile
Re: Controller not loaded! - Signage Studio
« Reply #1 on: May 11, 2015, 10:32:16 AM »
Just try opening a note pad or a browser as external app

CVD

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Controller not loaded! - Signage Studio
« Reply #2 on: May 11, 2015, 11:48:46 AM »
Ok. Thanks.
We opened Notepad.exe and Calc.exe successfully despite the message "Controller not loaded!" message on the preview field.
The issues now are :
1 -The application is not contained on a selected screen division; it is showed in a random screen position.We can move it.
2- The application starts and is showed  at the setted offset time, but at the end of its duration it´s not closed.

Regards.

ANOOP

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 741
  • Karma: +23/-0
    • View Profile
Re: Controller not loaded! - Signage Studio
« Reply #3 on: May 12, 2015, 12:30:06 AM »
Are you opening this using signage player or are you opening in signage studio? I didnt understand what do you mean by preview field

CVD

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Controller not loaded! - Signage Studio
« Reply #4 on: May 12, 2015, 03:56:09 AM »
1- The message  "Controller not loaded!" in red , is showed on the preview panel of the Signage Studio when you double click the ExtApp on the Timeline.
2- In the remote Signage Player the applicatioon opens at the right offset time setted on the Signage Studio, but at the end of it's duration it remains opened ; it not closes.
3- The aplication on the Signage Player not open on the screen division setted on the Signage Studio. It opens in a random position of the screen.
4- Tested applications : Calc.exe and Notepad.exe , setted on ExtApp  component  on the  Timeline of the Signage Studio.

Regards

ANOOP

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 741
  • Karma: +23/-0
    • View Profile
Re: Controller not loaded! - Signage Studio
« Reply #5 on: May 12, 2015, 05:03:28 AM »
U cant view on signage studio dont ever try that..
Try creating another timeline so that after the completion of the timeline with the external component a new timeline runs.. It has to close
It cant open in random position please check the screen resolutions and the channel size etc..

criley

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 598
  • Karma: +15/-0
    • View Profile
Re: Controller not loaded! - Signage Studio
« Reply #6 on: May 12, 2015, 11:51:11 AM »
Also, you must have the Controller running. Just having the player run will not communicate with Windows.

Mantis

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Controller not loaded! - Signage Studio
« Reply #7 on: March 24, 2016, 01:18:12 PM »
Also, you must have the Controller running. Just having the player run will not communicate with Windows.

I am getting same error. Which controller are you referring to?

 

Carbonate design by Bloc
variant: carbon
SMF 2.0.12 | SMF © 2016, Simple Machines