October 22, 2019, 07:45:13 AM
Welcome, Guest. Please login or register
News: Stay up to date with everything that's happening at http://plus.digitalsignage.com

MediaSignage support forum



Author Topic: Newly Added Screen Divisions Not Appearing  (Read 3098 times)

Xizor

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Newly Added Screen Divisions Not Appearing
« on: August 19, 2014, 09:16:16 PM »
Hello,

I've noticed the following issue regarding screen divisions. When selecting a template from the selection list page they work as expected without modification. They also seem to work as expected with modifications (adding new divisions, moving them around, etc.) as long as those modifications are made before the first 'Save & Restart'. However I have repeatedly found that trying to add new divisions to a template that has previously been subjected to the 'Save & Restart' procedure will not work.

Everything appears to be just fine within the StudioLite control interface. Everything saves correctly. The problem manifests on the Player side of things. The new divisions simply do not show up in the presentations.

Can you test and confirm this. It may or may not require more than a single test to see this issue arise because every once in a strange while it will work. So please don't take a single test with results indicating one direction or another as definitive.

Thank you.

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4989
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: Newly Added Screen Divisions Not Appearing
« Reply #1 on: August 19, 2014, 09:47:55 PM »
I have seen this issue, but was not able to reproduce it consistently to be able to isolate the bug.
if you could get me exact steps (or video) it would be much appreciated, but would need it in a repeatable way so we can get it fixed asap! TX!!!!

FYI I tried these steps now and could not reproduce :(

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4989
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: Newly Added Screen Divisions Not Appearing
« Reply #2 on: August 20, 2014, 09:43:15 AM »
Ok I believe we figured the issue which is more of a workaround, so not so much a bug, please review this video and confirm this is what you saw:
https://www.dropbox.com/s/sm76383hz8nbsxw/Testing%20SD.mp4

regards.


Xizor

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Newly Added Screen Divisions Not Appearing
« Reply #3 on: August 20, 2014, 08:06:04 PM »
While the issue of new screen divisions being added do appear occasionally to go behind other elements as you have demonstrated in this video it is not the issue I am encountering. I do not have the opportunity to produce a video at this time, but will attempt to succinctly describe in clearer detail.

For instance. If I create a timeline with a single full screen division, populate it with a graphic, and send it to my station then that full screen graphic will display properly. If, however I return to edit that timeline by adding a second screen division, populate it with a label, and click 'bring to top' to ensure that it is going to be above the original full screen graphic, then send to my station with 'Save & Restart'. The full screen graphic will display. The label will not. Now to prove that the issue is not related to which layer is on top ... if I go back and delete the original screen division containing the full screen graphic, then 'Save & Restart' I still will not see my label.

The only way to see both the full screen graphic and the label appearing correctly is to create them at the same time using a fresh timeline. This makes it impossible to modify a timeline at a later date using additional screen divisions. I can always modify the existing screen divisions (change their order, size, and shape, content, etc.) but I cannot add a new division. Which is often the action that is needed.

Thank you for your video. The system does have a tendency to push new layers to be behind old ones even though they appear on top within the editor, but this is a separate problem. Thank you for looking into this.

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4989
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: Newly Added Screen Divisions Not Appearing
« Reply #4 on: August 20, 2014, 10:12:12 PM »
I believe you since I saw this issue previously, but can't seem to reproduce it :(

criley

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 598
  • Karma: +15/-0
    • View Profile
Re: Newly Added Screen Divisions Not Appearing
« Reply #5 on: August 21, 2014, 12:47:26 PM »
I don't know if you responded to me via email or not, but if you either build a super user account for me to access your account or trust me with your credentials, I would be happy to look at your campaign. Just let me know.

 

Carbonate design by Bloc
variant: carbon
SMF 2.0.12 | SMF © 2016, Simple Machines