July 17, 2019, 01:29:18 AM
Welcome, Guest. Please login or register
News: Stay up to date with everything that's happening at http://plus.digitalsignage.com

MediaSignage support forum



Author Topic: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS  (Read 4146 times)

westbourneswansea

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« on: May 16, 2014, 03:57:16 AM »
We bought a mediaBOX-300 with the Avermedia Hybrid USB but are having issues getting it to work. When we load the TV into the signage player it loads the full Avermedia HD program fullscreen rather than just TV in the screen division.

Have spoken to support who basically blaming an update of AVer MEdiacenter for the problems version 1.7.9

Wondering if anyone else is having similar problems or if they have an order install file for mediacenter

Any help or suggestions in the meantime would be great

Saner Media

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #1 on: May 16, 2014, 06:08:23 AM »
WinTV is what I am now using as an alternative.

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4946
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #2 on: May 16, 2014, 11:07:04 AM »
We bought a mediaBOX-300 with the Avermedia Hybrid USB but are having issues getting it to work. When we load the TV into the signage player it loads the full Avermedia HD program fullscreen rather than just TV in the screen division.

Have spoken to support who basically blaming an update of AVer MEdiacenter for the problems version 1.7.9

Wondering if anyone else is having similar problems or if they have an order install file for mediacenter

Any help or suggestions in the meantime would be great

When this happens it is usually an issue with the TV resolution and campaign resolution. So please make sure these 2 match. 

JMH

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 203
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #3 on: May 17, 2014, 02:54:22 AM »
Saner Media, I am curious. Does that WinTV also work with the Avermedia Hybrid Q? Since it is software from haupage if i'm correct. Or do you use live tv sticks from haupage? To be clear, I use the USB solution, because my players are very small and do not have pcie.

Saner Media

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #4 on: May 18, 2014, 09:37:17 PM »
I could not get the aver media to work as I wanted to (start composite video playing immediately without having to click start), so I bought the hauppauge usb tuner with the WinTV software. It does exactly what I want, when I want... Very nice.
Aver Media said they do not support auto play anymore. Surprising!

Carlos Rappaccioli

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #5 on: May 23, 2014, 03:44:42 AM »
Hello Saner Media,
could you share the name of the hauppauge usb tuner Model? I have to accomplish a campaign with live tv. I´m trying with Aver Media and no results.

We are working with windows 7 NUC i3 machines, do you think could work?

Thanks in advance

Saner Media

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #6 on: June 21, 2014, 07:55:32 PM »
I am using the Intel NUC i3 with the Hauppauge! Hybrid TV Stick 950Q. These are working in 5 of my Harvey's/Swiss Chalet locations right now. All versions of WINTV software seem to work, including the latest release. You just have to set up the external app to point to WINTV obviously.
« Last Edit: June 21, 2014, 09:13:17 PM by Saner Media »

justadsguy

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 159
  • Karma: +6/-0
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #7 on: September 04, 2014, 06:28:18 PM »
Hello - I purchased a couple of these WinTV-HVR-950 -- and I got them to open by calling the WinTV7.exe application, but they are not staying in the designated channel.

Any ideas?

I've tried setting to full screen, but that goes full screen
On restart, same experience.

« Last Edit: September 04, 2014, 06:30:01 PM by justadsguy »

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4946
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #8 on: September 05, 2014, 10:11:16 AM »
we are you using the WinTV-HVR-950? you must use AverMedia...

justadsguy

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 159
  • Karma: +6/-0
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #9 on: September 05, 2014, 04:38:24 PM »
We were trying an alternative.
According to this forum topic, the other was used with some success.

ADMIN: Did you update the API to support Avermedia's latest version?

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4946
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #10 on: September 07, 2014, 11:35:04 AM »
actually we are in the process of developing a new SignagePlayer with an embedded exe using the AverMedia SDK, so no external app will be needed, soon....

ANOOP

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 741
  • Karma: +23/-0
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #11 on: September 07, 2014, 08:25:43 PM »
I hope this exe will work in all the windows systems and not only on the mediasignage boxes

JMH

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 203
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #12 on: September 08, 2014, 07:23:51 AM »
I'm hoping with you ANOOP! That will encourage me to buy even more AverMedia sticks from MediaSignage!  ;)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4946
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #13 on: September 08, 2014, 08:49:39 AM »
yes it will....

JMH

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 203
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: MEDIABOX-300 AND AVERMEDIA MEDIATV NO LONGER WORKS
« Reply #14 on: September 09, 2014, 06:50:22 AM »
Great, this will greatly improve the reliability of live-tv players!  ;D

 

Carbonate design by Bloc
variant: carbon
SMF 2.0.12 | SMF © 2016, Simple Machines