October 21, 2021, 01:02:57 AM
Welcome, Guest. Please login or register
News: Stay up to date with everything that's happening at http://twitter.digitalsignage.com

MediaSignage support forum



Author Topic: SignageStudio – Displaying/setting total time (inconsistent)  (Read 2728 times)

mediaboy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
SignageStudio – Displaying/setting total time (inconsistent)
« on: November 20, 2013, 05:16:20 AM »
This sounds a minor thing (and could probably be fixed fairly easily) – but this has been a bit of a pain point (time consumer) when adding many videos into our resource area.

Currently the Total time has to be set as total number of seconds e.g two minutes and 34 seconds as 154. So each time we add a video resource need to manually calculate the total length in seconds. That said, when we import a resource onto a timeline/channel, things are displayed/adjustable in a (much easier) human readable format i.e 2:34:00

Are you able to update the resource area so we can set default content length in a HH:MM:SS format? Or even read/extract the video duration from the file itself?

MB

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5131
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: SignageStudio – Displaying/setting total time (inconsistent)
« Reply #1 on: November 20, 2013, 08:57:02 AM »
Under resources > selected resource > properties you can enter a default length per the uploaded resource

mediaboy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: SignageStudio – Displaying/setting total time (inconsistent)
« Reply #2 on: November 20, 2013, 09:00:37 AM »
Hi Admin.

Yes – understood. I was talking more about the formatting of the integer. It differs to that of timeline components. (We have to set it to 154 under resources > selected resource > properties when it would be much easier to set it to 02:34:00

Video editors/players generally display a video length in the HH:MM:SS format so it's pretty trivial to enter it in this format. Entering it as a value in total seconds means we have to calculate it.

Hope this clarifies!

MB

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5131
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: SignageStudio – Displaying/setting total time (inconsistent)
« Reply #3 on: November 20, 2013, 10:08:03 AM »
yes thx, will add to the to-do-list

mediaboy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: SignageStudio – Displaying/setting total time (inconsistent)
« Reply #4 on: November 21, 2013, 01:21:49 AM »
Appreciated, thank you.

 

Carbonate design by Bloc
variant: carbon
SMF 2.0.12 | SMF © 2016, Simple Machines