October 01, 2022, 02:53:23 PM
Welcome, Guest. Please login or register
News: Stay up to date with everything that's happening at http://plus.digitalsignage.com

MediaSignage support forum



Author Topic: mediaDROID-85 screen setup?  (Read 5246 times)

svegse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
mediaDROID-85 screen setup?
« on: November 19, 2013, 04:22:04 AM »
I can't figure out how to set up the TV-screen. How do i get the screen on MediaCloud to be visible on the TV-screen?

ANOOP

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 742
  • Karma: +23/-0
Re: mediaDROID-85 screen setup?
« Reply #1 on: November 19, 2013, 05:02:51 AM »
Have you created your account in the Mediacloud and created the campaign. If so then use the account name and password in the player . If you are new to the system please do watch the video tutorials.http://www.digitalsignage.com/_html/signage_video.html

svegse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: mediaDROID-85 screen setup?
« Reply #2 on: November 19, 2013, 05:05:34 AM »
I have the desktop version installed on my Mac but i can't find anywhere on the TV-screen/mediaDROID-85 to fill in account name and password?

ANOOP

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 742
  • Karma: +23/-0
Re: mediaDROID-85 screen setup?
« Reply #3 on: November 19, 2013, 08:07:08 AM »
Have you connected the mediadroid on to the wifi internet and can you browse ? If it is connected then a signage player will open up asking for emailid and password

GRAFIXMEDIA

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 182
  • Karma: +2/-0
Re: mediaDROID-85 screen setup?
« Reply #4 on: November 19, 2013, 08:40:52 AM »
Hi,  all confusing at first but don't worry we are here to help you every step of the way.

1st there are two software you need to know.  Studio and Player.
Studio is used to design your presentation and this comes in desktop or web web versions. You have Studio installed on MAC and you have designed your presentation called Campaign.

Player is software you install on computer to play back your presentation.  You have MediaDROID-85 which comes with Player pre-installed.

Both the Studio & Player use same login details your email & password you used to create account on mediacloud.

Now you have MediaDROID-85 connected to your TV/Display via HDMI cable right and you can see the Android OS screen on your TV/Display?
Have you configured the WiFi on MediaDROID-85?
« Last Edit: November 19, 2013, 12:17:34 PM by GRAFIXMEDIA »

criley

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 598
  • Karma: +15/-0
Re: mediaDROID-85 screen setup?
« Reply #5 on: November 20, 2013, 05:34:31 AM »
This also may sound stupid, but make sure you have the right input selected on your TV and that the Droid unit is powered up. On a side note, when I was testing out some droid units, I have found that they do not work with some older TV models.

 

Carbonate design by Bloc
variant: carbon
SMF 2.0.12 | SMF © 2016, Simple Machines