August 25, 2019, 04:09:41 AM
Welcome, Guest. Please login or register
News: Join us for a FREE Webinar this Thursday at http://webinar.digitalsignage.com

MediaSignage support forum



Author Topic: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN  (Read 8044 times)

ecolmar

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« on: October 29, 2012, 04:23:38 AM »
Hello

I am testing xml component.

I have created a simple Scene using several xml items, and I used this Scene in a xmlPlayer directly placed into a channel.

The whole thing works fine within the Studio. When I "Play" the Timeline inside Studio, I can see that it works.

But I just see a black screen :

1. When I want to preview on the Web, or

2. When I update the Player : it just plays a black screen

Thanks for your help

mcpvision

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #1 on: October 29, 2012, 08:32:34 AM »
 :'( We are receiving the same problem on 4 players that played fine for a long time now.
We do not understand whats going on.
The 4 players are live not in test mode, we had no changes over weekend.
They are simply not playing.

ecolmar

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #2 on: October 29, 2012, 09:57:48 AM »
Our SignagePlayer is also running live.
I just realized it was 4.0.80 version, so I updated it to 4.0.90, but it doesn't change anything : still a black screen...

mcpvision

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #3 on: October 29, 2012, 01:58:44 PM »
The player needed to be updated, just did it a week ago it seems.
I wish they would announce via Email updates pending maybe 1 a week or less.
Last month it was daily with the conversion to 4. :o

Now I have these other systems not playing and I'm going to physically visit & update.

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4962
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #4 on: October 29, 2012, 03:55:56 PM »
please check with live support if  you are still getting "Black screens"   updating to latest version and rebooting the computer will usually resolve the issue. This can all be done via the STATIONS TAB as long as you are already in version 4.0 player.

ecolmar

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #5 on: October 30, 2012, 04:13:33 AM »
Hello Admin,

The problem does not seem to come from the Player, because the SignagePlayer Web gives the same result, and you can try it yourself :

http://mercury.signage.me/WebService/SignagePlayerApp.html?eri=f7bee07a7e79c8f1d7951b4d24de4713c22f140e5eba6379&playerParams=13789870880c050f9ab8a92feac8047897d1db

The only things you will see are the texts and the jpgs included in the scene which are not drawn out of the XML file, and the rest of your screen will be black.

Can you give us feed back on that ?

Thanks

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4962
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #6 on: October 30, 2012, 06:26:30 AM »
Tested latest signage player 4.0.90 and XML component is loading fine.  And yes web player doesnt play the xml component yet.

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4962
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #7 on: November 06, 2012, 06:32:14 AM »

ecolmar

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #8 on: November 13, 2012, 12:19:02 AM »
Ok, but my problem is still there !

Am I the only one who cannot make the XML component work ?...

There is no way I can have our Players switch through the different items of my XML file !

One of your Live-Chaters told me the XML module couldn't swithch through the different items of an XML file. But then, what's the use of having a Slide Show checkbox in the XmlPlayer Properties ?...

Thank you for your answer

ecolmar

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #9 on: November 22, 2012, 05:48:21 AM »
No...I am not referring to that...

But this is getting a little crazy, and I am not going to repeat my issue another time : I have done it twice already in your Live Chat, not including the different messages in this post that you can read below. Repeating it a third time is one time too much.
If you don't keep track of what is beeing written during the Live Chat sessions, and if the posts are not read either, then we are all losing our time, and my time is worth just as much as yours.
I have even given Administrator access to our Studio, to the person I wrote during the second Live Chat (it was a couple of weeks ago). And I have no news.
I you are really willing to help me, then please read first the posts below, in the chronological order, and then ask me what you don't understand.

In order to help understand (...), the issue is about the ability of the XMLPlayer component to swith automatically from one item to the next, within the XML file, when the "Slide Show" check box is checked in the XMLPlayer Properties (see image below).



This functionnality works when previewing the Scene inside Studio, but the Player does not seem to be able to manage that functionnality.

This post was opened 3 weeks ago, and I have had 2 different chats with 2 different persons (and I had to explain the whole thing all over again to the second one...).



admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4962
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #10 on: November 22, 2012, 07:18:48 AM »
Here is an update: 0001055: XML component not sliding through items (works in studio but not in player) bug was opened
It will be worked on as soon as release 4.10 is out as any fixes cannot be merged prior to that.
So we are aware of this and it will be fixed asap,

regards.

ecolmar

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #11 on: November 23, 2012, 02:50:41 AM »
Ok, thanks for the feedback

Do you really mean "4.10" version ? I am using the latest one which is 4.0.100 ==> 4.10 seems a little far away, no...?

Regards

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4962
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #12 on: November 23, 2012, 07:46:40 AM »
I don't know the details on the build numbers as they change often, I will update once I do ...

ecolmar

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #13 on: December 05, 2012, 03:05:25 AM »
Hello

Any news on the bug resolution (0001055) ?

Thanks

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4962
  • Karma: +35/-8
    • View Profile
Re: XML PLAYER DELIVERS A BLACK SCREEN
« Reply #14 on: December 05, 2012, 12:55:56 PM »
It is still open and will be fixed after 4.10 is out...

 

Carbonate design by Bloc
variant: carbon
SMF 2.0.12 | SMF © 2016, Simple Machines